Біогазова галузь України — тренди 2022

0
292
Біогазова галузь України - тренди 2022

Розглянемо розвиток біогазової галузі України, як можливість успішного вирішення низки складних проблем.

Спочатку коротко про терміни…

Біогаз – це продукт природного походження, який є сумішшю декількох різних газів, в якому приблизно 60-65% складає метан, аналог природному газу, біля 30% вуглекислого газу, та незначні домішки сірководню, воденю, оксиду вуглецю, аміаку, тощо. Корисним, як Ви розумієте, є тільки метан.

Виробництво біогазу – це промислова технологія прискореного отримання біогазу за допомогою спеціальних анаеробних бактерій.

Біогазові установки (або заводи) – це установки повного циклу які є відновлювальним джерелом енергії, що можуть виробляти електроенергію, теплову енергію, вуглець, або очищений біометан (біля 98% метану — повний аналог природному газу).

Найбільш розповсюдженим варіантом української БГУ є установка, яка працює на відходах птахівництва або тваринництва та виробляє електроенергію, яку продають за зеленим тарифом (сьогодні це приблизно 12 Евроцентів за 1 кВт).

ВДЕ — відновлювальні джерела енергії, до яких сьогодні належать вітряні електростанції (ВЄС), сонячні електростанції (СЕС), гідроелектростанції (ГЕС).

Біоенергетика ділиться в свою чергу, ще на два напрямки:

  1. Це класичне виробництво біогазу, а з нього різні види енергії;
  2. Це виробництво теплової та електричної енергії від спалювання енергетичних рослин та дерев, або лушпіння соняшника.

Розвиток ВДЕ – це єдине можливий напрямок технічного прогресу людства, який може зберегти клімат та майбутнє нашої планети.

В Україні, нажаль як часто буває, навіть з такої благородної справи можуть зробити корупційну годівницю та проблему для більшості громадян України. Для тих хто не в курсі, радимо почитати інформацію на цю тему в інтернеті, її достатньо. Дуже соромно за «видатних українських бізнесменів», але така є правда, найбільші гроші вони роблять саме за рахунок мільйонів пересічних невинних незаможніх громадян.

В чому різниця біогазової установки від інших джерел відновлювальної енергії?

ВДЕ - відновлювальні джерела енергії

Мінуси у біогазових установок:

  • Технологічна складність процесів виробництва біогазу. Цей процес НЕЗРІВНЯННО БІЛЬШ СКЛАДНІШИЙ ніж отримання енергію від сонця або вітру.
  • БГУ потребує більше площі та логістичних рішень з доставкою сировини.

Плюси та переваги БГУ в порівнянні з вітром та сонцем:

  • Процес виробництва не залежить від погодних умов.
  • Не так складно вибрати місце для встановлення, безпечно для довкілля.
  • Процес виробництва біогазу є рівномірним та підлягає керуванню. Оператор може збільшити або зменшити об’єми виробництва по потребі на протязі доби або на протязі місяця.
  • БГУ є рентабельні і невеликої виробничої потужності, наприклад 500 кВт.
  • БГУ є вкрай необхідною технологією для безпечної ферментації та переробці органічних відходів різного походження та виробництва якісних та цінних органічних добрив.
  • Біогазові установки вирішують проблеми утилізації величезної кількості небезпечних органічних відходів, які іншими методами неможливо привести в безпечний для довкілля стан.
  • Стихійні звалища з органічних відходів також виробляють біогаз, але, метан і вуглекислий газ, які вільно поднімаються в атмосферу — додаткові фактори розвитку парникового ефекту та глобального потепління. БГУ зменшать кількість таких звалищ та відсоток шкідливих для клімату викидів.

ВКФ «Агротех Консалт», знаючи специфіку промислових технологій птахівництва та свинарства, намагається зробити свій внесок в справу збереження довкілля в Україні. Чисте повітря та грунтові води – це цінне надбання всіх громадян України. Їх треба зберігати та примножувати.

Ми пропонуємо сучасні безпечні технології та обладнання для використання та утилізації органічних відходів. Поставляємо надійне обладнання для виробництва біогазу.

Обладнання для БГУ
Обладнання для БГУ — модулі підготовки біосубстрату Vogelsang PreMix, RedUnit, проточний подрібнювач RotaCut RCX

Останні декілька років фахівці спостерігають активний розвиток сектору біогазу в Україні. Причин для збільшення кількості біогазових установок та проектів будівництва БГУ в Україні є багато, от деякі з них:

1. Привабливе стимулювання інвестицій за допомогою «зеленого тарифу» на вироблену електроенергію.

2. Величезна кількість майже безплатної сировини = органічних відходів різного походження.

3. Відсутність інших зрозумілих методів утилізації харчових та органічних відходів.

4. Проблеми з енергопостачанням в багатьох регіонах та непомірно високі корупційні навантаження в енергетичній сфері спонукає вирішувати проблеми енергопостачання великих підприємств самих для себе.

5. Можливість комплексного використання всіх видів енергії, що виробляє БГУ. Це – електроенергія, тепло (гаряча вода) та вуглець.

6. БГУ вносять вирішальний вклад в отримання цінних органічних добрив з відходів тваринництва та харчової промисловості.

Якщо ви цікавитесь технологіями переробки та утилізації органічних відходів, дзвоніть нам. Запитайте про необхідне Вам обладнання для біогазових установок, у нас є що Вам запропонувати:

Ми проконсультуємо Вас, виходячи з досвіду інших українських клієнтів або наших партнерів — потужних виробників з Німеччини та Данії. Спільно ми зробимо швидше крок вперед.

Рівень розвитку біогазового сектору абсолютно не відповідає кількості органічних відходів та іншої органічної сировини для цього виду біоенергетики. Майбутнє української енергетики «місцевих громад» за спорудженням біогазових установок самих різноманітних типів та потужностей, які забезпечать дешеве та безперебійне постачання енергії, зменшення витрат, та збільшення достатку мешканців громад.

Бажаємо успіхів!

ВІДГУКИ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь